Tampereen RC-lentäjät ry. järjestää yhdessä seurakunnan (Tuomiokirkkoseurakunnan tyttö- ja poikatyö) kanssa lennokkikursseja varhaisnuorille (7-14V). Kurssilla voi helposti rakentaa vapaasti lentävän tai radio-ohjattavan lennokin ohjaajan avustuksella. Kerholla on tarvittavat työvälineet rakentamiseen.

Kevään kurssit alkaa ma 14.01.2019.  Vielä on vapaita paikkoja !

Muista ilmoittautua kurssille. Ilmoitukset sähköpostilla: marko.lemmetty (at) trerc.fi

Kurssit järjestetään syksyllä ja keväällä. Kevään kurssi alkaa yleensä tammikuussa ja syksyn kurssi syyskuussa. Seurakunta jakaa kouluille kerho esitteen, jossa päivämäärät tarkemmin. Voit kysyä päivämäärät myös puheenjohtajalta.

Lennokkikurssit

1. Peruskurssi (kumimoottorilennokki)

Kurssilla rakennetaan vapaastilentävä kumimoottorilennokki (Mörkö-hyttynen). Koneen rakentaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta lennokin rakentamisesta. Koneen kärkiväli on 48cm. Kerholla on kaikki tarvittavat välineet, työkalut ja liimat.

Kurssi on maksuton.

 

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

2. Jatkokurssi (kumimoottorilennokki)

Kurssilla rekennetaan SIG MiniMaxer kumimoottorilennokki kv. 50cm. Kurssi soveltuu peruskurssin käyneille. Jatkokurssilla voi rakentaa myös jonkun muun itse ostetun lennokin. Kumimoottorilennokkeja myy Tampereella mm. Harraste Ky Tuomiokirkonkadulla. Kerholla on kaikki tarvittavat välineet, työkalut ja liimat.

– Kurssi on maksuton,  ( MiniMaxer rakennussarja maksaa 20 euroa )

 

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

3. R/C-lennokkikurssi (radio-ohjattava lennokki)

Kurssilla rakennetaan radio-ohjattu harjoituslennokki, jolla voi opetella lennättämään. Sopiva kone on esim. 2 metrinen sähköliidokki. Kurssin voi aloittaa rakentamalla lennokin rakennussarjasta ja hankkimalla myöhemmin radion ja muut tarvikkeet. Harjoituslennokin rakennusarja maksaa noin 60-80 euroa. Lentävä koneen hinta on noin 170 euroa. Kerholle kannattaa tulla tutustumaan rakennussarjoihin ja eri vaihtoehtoihin ennen aloittamista. Kerholla on myös myytävänä muutamia rakennussarjoja.

Huom. Lennonopetus sisältyy kurssiin. Opetus hoidetaan Tampereen RC-lentäjät ry:n toimesta Pinsiön lennokkikentällä.

– Kurssi on maksuton, ( lennokki + tarvittavat laitteet pitää ostaa )

 

Klikkaa kuvaa suuremmaksi