Tuomiokirkkoseurakunnan tyttö- ja poikatyö järjestää yhdessä Tampereen RC-lentäjien kanssa lennokkikursseja varhaisnuorille (7-14V) seurakunnan tiloissa (Kyttälänkatu).  Kurssilla voi helposti rakentaa vapaasti lentävän tai radio-ohjattavan lennokin ohjaajan avustuksella. Kerholla on tarvittavat työvälineet rakentamiseen.

Kurssit järjestetään syksyllä ja keväällä. Kevään kurssi alkaa yleensä tammikuussa ja syksyn kurssi syyskuussa. Seurakunta jakaa keskustan kouluille kerho esitteen koulujen alkaessa.

HUOM! Kerho tauolla 30.4. saakka korona viruksen johdosta, lisätietoja voi kysyä puheenjohtajalta.

Ilmoittaudu sähköpostilla: marko.lemmetty (at) trerc.fi

Huom! Jos käytät gmailia, muista tarkistaa roskaposti. Gmail laittaa trerc:n postit usein roskapostiin.

Tarkemmat tiedot kurssista lähetetään sähköpostilla ennen kurssin alkua.

Lennokkikurssit

1. Peruskurssi (kumimoottorilennokki)Kurssilla rakennetaan vapaastilentävä kumimoottorilennokki (Mörkö-hyttynen). Koneen rakentaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta lennokin rakentamisesta. Koneen kärkiväli on 48cm. Kerholla on kaikki tarvittavat välineet, työkalut ja liimat.

Kurssi on maksuton.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi
2. Jatkokurssi (kumimoottorilennokki)Kurssilla rekennetaan edistyneempi lennokki esim. SIG MiniMaxer kumimoottorilennokki kv. 50cm. Kerholla on myös muita lennokkeja varastossa. Kurssi soveltuu peruskurssin käyneille. Jatkokurssilla voi rakentaa myös jonkun itse ostetun lennokin. Lennokkeja Tampereella myy ProRC (www.prorc.fi). Kerholla on kaikki tarvittavat välineet, työkalut ja liimat.

Kurssi on maksuton,  ( MiniMaxer rakennussarja maksaa 20 euroa, Hawker Hurricane 20 euroa )

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

3. R/C-lennokkikurssi (radio-ohjattava lennokki)Kurssilla rakennetaan radio-ohjattu harjoituslennokki, jolla voi opetella lennättämään. Sopiva kone on esim. 2 metrinen sähköliidokki. Kurssin voi aloittaa rakentamalla lennokin rakennussarjasta ja hankkimalla myöhemmin radion ja muut tarvikkeet. Harjoituslennokin rakennusarja maksaa noin 60-80 euroa. Lentävä koneen hinta on noin 170-200 euroa. Kerholle kannattaa tulla tutustumaan rakennussarjoihin ja eri vaihtoehtoihin ennen aloittamista. Kerholla on myös myytävänä muutamia rakennussarjoja.

Huom. Lennonopetus sisältyy kurssiin. Opetus hoidetaan Tampereen RC-lentäjät ry:n toimesta Pinsiön lennokkikentällä.

Kurssi on maksuton, ( rc lennokki + tarvittavat laitteet pitää ostaa )

Klikkaa kuvaa suuremmaksi