Pinsiön lennokkikenttä

Pinsiön lennokkikenttä on tehty vanhan soramontun pohjalle Hämeenkyrön Pentinmaalle. Kenttä soveltuu pienten/keskikokoisten lennokkien sekä koptereiden lennättämiseen. Alue on vuokrattu maanomistajalta ja siihen on 2011 rakennettu nurmipohjainen kiitotie, jonka pituus on noin 110 m ja leveys 12-15 m. Kiitotie on itä-länsi suunnassa, joka on vallitseva tuulensuunta Pinsiössä.

Lue kenttäsäännöt Pinsiön lennokkikentälle: kenttasaannot_Pinsio_v1_1.pdf

Pinsiön kenttää saa käyttää kenttämaksun maksaneet yhdistyksen jäsenet, sekä lennätystä harjoittelevat oppilaat (opettajan johdolla). Muualta suomesta tulevat vierailijat ovat tervetulleita ! Kaikilla lennättäjillä tulee olla lennokkitoiminnan kattava vakuutus Pinsiössä. Huomaa, että kotivakuutus ei välttämättä kata lennokkitoimintaa vuoden 2022 jälkeen.

Korkeusraja kentällä on 460 metriä maanpinnasta mitattuna. (2000 FT MSL eli 609m merenpinnasta mitattuna)

Polttomoottorilennokkeja ja helikoptereita voi lennättää klo 9-20 välisenä aikana. Sähkölennokkeja, sähkökoptereita sekä liidokkeja voi lennätellä klo 8-21. Muista huolehtia äänenvaimennuksesta polttomoottorissa.

Ajo-ohjeet:
Tampereelta ajetaan Vaasa tietä [3] Hämeenkyröön päin noin 19km kunnes tullaan risteykseen jossa kyltti “Äkönmaa 7″ (Pinsiön taimitarhan edessä), tästä risteyksestä käännytään vasemmalle (hiekkatielle) ja ajetaan noin 50m jonka jälkeen oletkin jo Pinsiön hiekkamontun reunalla. Hiekkatie vie suoraan kiitotien eteen.


Akaan lennokkikenttä

Akaan lennätyspaikka on rakennettu kesällä 2019. Kenttä löytyy osoitteella Pulkintie 199, 37960 Akaa. Noin 50km Tampereelta. Akaan kiitotien pituus 100 m ja leveys 30m. Akaan lennokkikentällä saavat lennättää kaikki kenttämaksun maksaneet harrastajat.

Lue kenttäsäännöt Akaa lennokkikentälle: kenttasaannot_Akaa_v1_1.pdf

Kaikilla lennättäjillä tulee olla lennokkitoiminnan kattava vakuutus Akaassa. Huomaa, että kotivakuutus ei välttämättä kata lennokkitoimintaa vuoden 2022 jälkeen.

Korkeusraja kentällä on 500 metriä maanpinnasta mitattuna. (2000 FT MSL eli 609m merenpinnasta mitattuna)

Kuvassa Akaan kiitotie kesäkuussa 2020 (Kuvassa olevan lennokin kärkiväli on 2m)

Ajo-ohjeet:

Lennokkikentän osoite on Pulkintie 166, 37800 Akaa (61.123332, 23.790729). Käänny Turku-Tampere-valtatieltä (E63, 9-tie) Sotkian risteyksestä tielle 2852 Sotkiantie. Risteys on Kylmäkosken keskustan kohdalla, reilu kilometri ”Tokmannista” etelään (Turkuun) ja on hyvin selvästi merkitty ”SOTKIA 7”. Tampereelle on risteyksestä 41 km ja Turkuun 115 km.

Aja 7 kilometriä tietä 2852 (ylität Turun radan 6,5 km:n kohdalla). Sotkiantie kääntyy jyrkästi kylän keskustassa, talojen välissä vasemmalle, kyseisessä kohdassa on mm. liikennepeili. Aja suoraan hiekkatielle, olet Pulkintiellä. Jatka 300m suoraan ja käänny loivasti oikealle maatalojen kohdalla, pysyäksesi Pulkintiellä. Iso navetta ja musta siilo on hyvä maamerkki, tie vie piha-alueen läpi. Aja vielä 1,5km Pulkintietä, tie on ajoittain melko epäurbaansti talousmetsässä, jatkat pääuraa ja olet perillä. Tie päättyy lennätyspaikan peltoaukeaan.


Hämeenkyrön lentokenttä  ( EFHM )

Hämeenkyrön lentokentällä on hyvät mahdollisuudet lennttää isompaakin lennokkia. Päällystetty kiitorata on noin 900 metriä pitkä ja varsinaista lentotoimintaa on kohtalaisen vähän. Katso lisätietoja Hämeenkyrön lentokentästä.

Lue kenttäsäännöt Hämeenkyrön lentokentälle: kenttasaannot_Hameenkyro_EFHM_v1_1.pdf

Kaikilla lennättäjillä tulee olla lennokkitoiminnan kattava vakuutus Hämeenkyrön lentokentällä. Huomaa, että kotivakuutus ei välttämättä kata lennokkitoimintaa vuoden 2022 jälkeen. 

Muista maksaa kenttämaksu (20 euroa/vuosi) Hämeenkyrön lentokerholle. Katso Hämeenkyrön lentokerhon sivuilta lisätietoja.

Korkeusraja kentällä on 1380 metriä maanpinnasta mitattuna.  (5000 FT MSL meren pinnasta mitattuna).

Kentän portti on lukossa. Yhdistyksen jäsenet voivat tiedustella avaimia puheenjohtajalta.

Ajo-ohjeet:
Vaasantietä [3] ajetaan Tampereelta noin 40 km, Hämeenkyrön keskustan ohi ja käännytään vasemmalle Vesajärven suuntaan. Vesajärventietä ajetaan noin 5 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Kurkela 6 tienviitan kohdalta. Kurkelan tietä ajetaan n. 1 km, jonka jälkeen kentän pääty näkyy vasemmalla.


Jämijärven lentokenttä ( EFJM )

Jämijärven lentokenttä on ollut jo vuosikymmeniä harrasteilmailun mekka. Päällystettyjen kiitoratojen lisäksi paikalta löytyy hotelli, ravintola ja harrastetila jossa voi tehdä pieniä korjauksia ja säilyttää kalustoa yön yli. Jämillä kuten kaikilla lentokentillä on syytä ottaa huomioon myös muut ilmailuharrastajat kuten laskuvarjohyppääjät, purjelentäjät jne. Lisätietoja Jämijärven kentästä.

Lue kenttäsäännöt Jämijärven lentokentälle lennokit.net säikeestä: lennokit.net

Huomaa kenttäsääntöjen vakuutus vaatimukset !

Muista maksaa vuosittainen kenttämaksu.

Korkeusraja kentällä on 1500 metriä maanpinnasta mitattuna. (5000 FT MSL).

Jämillä on myös oma kerhon Jämin lennokkiharrastajat, JLH.FI sivut löytyvät täältä.

Ajo-ohjeet:
Ajetaan Vaasantietä [3] Tampereelta noin 50km Ikaalisiin kunnes Ikaalisen kohdalta käännytään vasemmalla tielle [261]. Tätä tietä ajetaan noin 21km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle yhdystielle [2613]. Ajetaan noin 7km Jämin lentokentälle. Päällystetty tie päättyy lentokentän hotellille.


Teiskon (Kaanaan) lentokenttä ( EFTS )

Teiskon lentokenttä on Tampereen yleisilmailukenttä. Huomaa, että se on jälleen avattu lentotoiminnalle. Teiskossa on 1200m pitkä ja 18m leveä kiitotie, jossa leveät suoja-alueet reunoilla sekä rullaustie. Kiitotien 23 päässä on hyvin tilaa lennättämiseen. Lisätietoja kentästä.

Lue kenttäsäännöt Teiskon lentokentälle: kenttasaannot_Teisko_EFTS_v1_1.pdf

Kaikilla lennättäjillä tulee olla lennokkitoiminnan kattava vakuutus Teiskon lentokentällä. Huomaa, että kotivakuutus ei välttämättä kata lennokkitoimintaa vuoden 2022 jälkeen.

Korkeusraja kentällä on 1360 metriä maanpinnasta mitattuna. (5000 FT MSL).

Ajo-ohjeet:
Ajetaan Tampereelta Jyväskylän tietä [9] noin 10km ja käännytään Kämmenniemen suuntaa Ruoveden tielle [338] ja ajentaan sitä noin 35km. Oravaniemen jälkeen käännytään oikealle ”Kaanaan Ilmailu- ja moottoriurheilu” keskukseen osoittavan tienviitan kohdalta ja tästä 1km jälkeen vasemmalle.