Tampereen RC-lentäjät ry. varaa  talviaikaan liikuntatiloja sisälennätykseen. Hallissa voi lennättää sisälennokkeja ja koptereita. Vuorot kestävät 2 tuntia.

Sisälennätysvuorot

Sisälennätysvuorot 2023-24 näet täältä (lennokit.net)

Sisälennätysvuorot ovat Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa. Osoite on Urheilutie 10, 33960 Pirkkala.

Sisälennätysmaksut

Lennätysmaksu on 12 euroa/vuoro.  Sisävuorot maksetaan mieluiten kortilla, mutta myös käteinen (tasaraha) käy. Yleisölle ja vierailijoille vapaa pääsy.

Rajoitukset

Helikoptereilla akusta otettava teho max. 250W. Multikoptereiden max lentopaino 250 gr.

Akkujen lataaminen sisävuorolla

Latausta varten akuille tulee olla palamaton lipo pussi tai kannellinen astia. Kannen tulee olla sen verran painava, että se ei voi lentää pois paikaltaan, mutta ei kuitenkaan niin tiivis että astiaan voisi syntyä painetta. 

HUOM! Kukin lennättäjä on itse vastuussa mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista!

Kokemuksesta voimme kertoa, että vahingossa väärin ladattu pienikin lipo syöksee tulta aika iloisesti. Lisäksi siitä leviää mustaa ”mönjää”, joka palaa kiinni joka paikkaan. Akku myös hyppää paukahtaessaan, minkä takia pelkkä alusta ei riitä vaan latausastian tulee olla varustettu kannella. Lataukseen tarkoitetut lataus-pussit ovat todennäköisesti kaikkein turvallisin vaihtoehto, joten suosittelemme, että sisävuorolla aktiivisesti käyvät hankkivat sellaisen. Lipo pussista voi olla iloa myös kotona: välttää ehkä kalliin parkettirempan tai peräti säästää kämpän tulipalolta.

Tärkeintä on että akkuja ladataan niin että:
– akkupaketin voi viedä palavana ulos (huom! lipo tiputtaa ”mönjää” palaessaan)
– palava akkupaketti ei aiheuta parketille, muovimatolle mitään jälkiä.
– savuhaitat ovat minimalistisia.